ISoH-Tech

קול קורא

לרופאות ולרופאים בעלי תואר מומחה להגשת מועמדות למחזור 3 של התוכנית להשתלמות עמיתים בחדשנות ויזמות רפואית מטעם החברה הישראלית לטכנולוגיה עילית ברפואה

מחזור שלישי ייפתח ביום רביעי, 15 בנובמבר 2023

לאור הביקוש נפתחו מספר מקומות נוספים!
מהרו להרשם עד יום חמישי, 7 בספטמבר 2023

תחום טכנולוגית העילית ברפואה מתפתח באופן מואץ בארץ ובעולם והינו בסיס לפיתוחים חדשניים אשר ישנו את פני הרפואה בהיבטים רבים בהם: מודל אספקת השירות הרפואי, תהליכי העבודה, שילוב טכנולוגיות מתקדמות באבחון, טיפול, מעקב ומניעת מחלות.
עם זאת, קיים מחסור בבתי החולים ובקופות החולים ברופאים בעלי ידע ומיומנויות בתחום הטכנולוגיות הרפואיות אשר יוכל להוביל איתור, פיתוח ושימוש בטכנולוגיות חדשניות ובכך לסייע לכוון את מדיניות ארגוני הבריאות ואת הטמעת הטכנולוגיות הרפואיות לשירות. מנגד, גם תעשיית טכנולוגיות הבריאות חסרה ברופאים מומחים, המבינים, מעוניינים ומסוגלים להשתלב בתעשייה זו, תוך הכוונת הצוותים המפתחים, הובלת מחקר בנושא, ועוד.

מתוך הכרה בחשיבות שינויים אלה, כמו גם הדחיפות שבכך בעת הזו, הוקמה החברה הישראלית לטכנולוגיה עילית ברפואה במסגרת ההסתדרות הרפואית בישראל (הר”י), שמטרתה לפתח ולקדם תחום זה.

עם מיסודה, פעלה החברה לטכנולוגיה עילית ברפואה יחד עם ההסתדרות הרפואית והמועצה המדעית להקמת השתלמות עמיתים (fellowship) ביזמות וחדשנות, בה ישתתפו רופאים מומחים (בכל תחום).

בוגרי ההשתלמות יוכלו להשתלב בהובלת החדשנות והיזמות הרפואית הן בארגוני הבריאות והן בתעשייה.

משך התוכנית: שנה, בהיקף של חצי משרה, וכוללת לימודים עיוניים, היכרות עם העוסקים בתחום וכן שני סבבי חשיפה מעשית (כל אחד משך כ-5 חודשים) בשתי חברות מובילות בתחומים שונים בתחום ה-HealthTech. בסוף שנת ההשתלמות תתקיים פעילות סיום שתמשך כשבוע.

התוכנית מוכרת כהשתלמות עמיתים על ידי המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית.

מטרת התוכנית

להקנות ידע ומיומנות מעשית בשלושת תחומי הליבה של טכנולוגיה עילית ברפואה: פיתוח תרופות, מכשור רפואי ורפואה דיגיטלית, הכרת עולם היזמות כולל המעטפת הרגולטורית והמשפטית של עולם היזמות הרפואית. בתום ההשתלמות הרופאים המומחים יוכלו לשלב בין העבודה הקלינית לבין תחומים אלו כאשר האפשרויות לצורת השילוב רבות. במהלך ההשתלמות ירכשו המשתלמים את ההבנה, הניסיון והמיומנויות הנדרשים בכדי שיוכל לתמוך בפיתוח מוצרים שונים, לעזור בהפיכת רעיונות מהשדה הקליני לפתרון טיפולי, אבחוני או תפעולי לטובת קידום מערכת הבריאות.

דמי השתתפות בתוכנית:  12,000 ₪
מחזור שלישי ייפתח ביום רביעי, 15 בנובמבר 2023.

מועד אחרון להגשת מועמדות וקבלת מכתבי המלצה: יום חמישי 7.9.2023 בשעה 23:59.
ראיונות קבלה וקבלת תוצאות: בסמוך להגשת מועמדות ומכתבי המלצה.

מפגש זום למתעניינים

מפגש היכרות נוסף למתעניינים יתקיים בזום ביום שני 29.5.2023 בשעה 21:00, בהשתתפות סגל ובוגרי תוכנית העמיתים.

דרישות קבלה

1. בעל תעודת מומחה באחד מתחומי המומחיות ברפואה המוכרים על ידי הר”י.

2. מעוניין ומתחייב לשלב בין העבודה הקלינית בה הוא עובד לבין השתלמות עמיתים.

3. המוסד השולח את המשתלם יתחייב לקבלו בתום ההתמחות לתפקיד אותו ביצע לפני היציאה להשתלמות ו/או לתפקיד העוסק בניהול חדשנות רפואית בארגון.

4. התחייבות להשתתף בלפחות 90% מהזמן בכל אחת מהפעילויות כמפורט בלוח הזמנים. לחצו כאן להורדת לוח הזמנים של תוכנית העמיתים. בעת ההרשמה יש לאשר התחייבות להשתתפות.

5. הצהרה חתומה של המועמד ושל המוסד בו הוא עובד על ויתור זכות קניין רוחני במסגרת התוכנית.  לחצו כאן להורדת המסמך לחתימה.

תחומי הלימוד העיקריים

יזמות רפואית ורגולציה: כלים ומונחים להבנת תהליכים ומודלים עסקיים ביזמות ובתחום פיתוח טכנולוגיות רפואיות.

רפואה דיגיטלית: היכרות עם עולם המונחים של רפואה דיגיטלית, מתן כלים ללמידה והרחבת הידע בתחום טכנולוגיות בינה מלאכותית. לימוד דרכים שונות לייצוג וניהול הנתונים והקשר בין מאפייני הנתונים לפוטנציאל ההצלחה של הטכנולוגיות החדשות. למידת מתודות שונות ללמידה מנתונים ויצירת מערכות תומכות החלטה לרופאים.

פיתוח תרופות: הכרת עולם הפארמה, מתן כלים לבניית אסטרטגיה ולהבנת פיתוח תרופות החל מזיהוי המולקולה, שלב הפרה קליני שכולל פורמולציה, פרמקוקינטיקה ופרמקודינמיקה, הפיתוח הקליני והפאזות השונות, הדרישות הרגולטוריות של הרשויות בעולם ובישראל. הכרת תהליכי פיתוח של מוצרים מעבר לתרופה הכימית הקלסית כגון פיתוח חיסונים, מוצרים ביולוגים, וטיפול בתאים.

פיתוח מכשור רפואי: לימוד עקרונות הפיתוח, הרישום והדרישות הרגולטוריות הגלובליות (רגולציה אמריקאית, אירופאית וישראלית)  ממכשיר רפואי בכל שלב של מחזור החיים שלו ובכלל זה את דרישות האיכות והקליניקה.

פרטים נוספים

ההשתלמות תימשך שנה שלמה (12 חודשים), בהיקף של חצי משרה, למעט השבועיים הראשונים שהינם מלאים, ותכלול:

מבוא של שבועיים מלאים (10 ימים מלאים) – הרצאות ודיונים כהכנה לתוכנית.

יום למידה פעם בשבועיים במשך כל התוכנית, להעמקת הידע.

שני סבבים של חשיפה מעשית בתעשיית ה-HealthTech, במשך 5 חודשים כל אחד (יומיים בשבוע). השיבוץ ייעשה תוך התאמה בין רצון המשתלם והחברות. המשתלם לא יקבל תמורה על עבודתו בתקופת ההתנסות בחברות.

פעילות סיום שתמשך כשבוע בתום ההשתלמות, במטרה לחשוף את המתמחה לידע ולהיבטים בתעשייה זו גם בעולם, וכן לגבש את הקבוצה כמובילה בתחום על מנת שתהווה גרעין להמשך ולביסוס התחום בארץ.

לכל משתלם יוצמד חונך שהינו רופא מומחה בעל ניסיון בתחום ושהינו חיצוני לחברה אליה ייחשף המשתלם. תפקיד הרופא החונך ללוות את המשתלם לאורך התקופה, לסייע לו בחשיבה לגבי בחירת החברות לסבבים ובהתמודדויות לאורך הסבב בחברה. הרופא החונך יהיה בקשר עם החונך בחברה כדי לוודא שמהלך ההשתלמות מתקיים כנדרש ושהמשתלם מקבל את התמיכה, הידע והמיומנויות בתחום אליו הוא נחשף, ברמה גבוהה ובהתאמה לסילבוס ההשתלמות.

אחראית על ההשתלמות וועדה מטעם החברה הישראלית לטכנולוגיה עילית ברפואה בראשות פרופ’ נועה ליאל.

אישור על סיום ההשתלמות יינתן מטעם הוועדה לאחר עמידה בכל תנאי התוכנית, כנדרש על ידי המועצה המדעית של הר”י.

ההשתתפות בהשתלמות אינה תלויה בחברות בחברה הישראלית לטכנולוגיה עילית אך אנו ממליצים בחום להצטרף כחברים ולתמוך בפעילות החברה!

למידע נוסף ועם שאלות לגבי מילוי טופס הגשת מועמדות ניתן לפנות אל מזכירות התוכנית בדוא”ל.

Follow us!